2018. május 24., csütörtök

Top 5 szerda #4 Maia termékenységistennő tiszteletére

Sziasztok!
Sajnos mostanában nem volt alkalmam írni, de a legnagyobb hiba, hogy olvasni sem tudtam. Ugyanis most költöztünk  egy hete, és káosz az élet. A baj csak az, hogy ez még ideiglenes. Ebben az évben még egyszer költözni fogunk tuti.

De térjünk a lényegre, még a múltheti témára. Ami nem más, mint a Maia termékenységistennő tiszteletére tervezett összeállítás. 5 olyan íróról kell írni, aki vagy nagyon termékeny és folyamatosan dobja ki a könyveket, vagy szeretnénk ha többet írna. A választásom a termékeny írókon akadt meg. A moly.hu-n van egy olyan oldal ahol az alkotókat lehet szemügyre venni, azon belül pedig a könyveiket. Így tehát látni lehet, kinek, milyen sok könyve van.

1. Agatha Christie
Nagyon sok könyv van a birtokában. Hatalmas képzelőereje volt ennek a híres brit írónőnek, aki a krimi műfajt választotta. A teljes neve Dame Agatha Mary Clarissa Christie (Miller),  1890 szeptember 15 - 1976 január 12 élt. Olvastam a Tíz kicsi néger című könyvét. Biztosan akadni fog még könyve a kezemben.

2. Stephen King
Ő is nagyon sokat írt már, és ahogy néztem, eléggé magasak az értékelések is. Nagy százalékot kapnak. Stephen King, a horror könyvek csúcsa. Sokat meg is filmesítettek. Nem olvastam még tőle, mert nem szeretem a horrort, de lehet pont ezért fogom olvasni a könyveit. Csak végre el kellene odáig jutni, hogy akkor olvashassak amikor csak akarok. De sajnos ez nem most lesz. Teljes neve: Stephen Edwin King, született 1947 szeptember 21.

3. Rejtő Jenő
Szerencsére nekünk magyaroknak is akad olyan író, aki sok jó könyvet hozott a világra. Közöttük van Rejtő Jenő (Reich Jenő), 1905 március 29 - 1943 január 1. Szégyenemre még tőle sem olvastam. De akik szeretnek olvasni, azoknak hosszú kívánságlistájuk van, és az enyémben szerepel ez a kedves magyar író.  De komolyan... olyan sok könyvet olvasnék, bár lenne rá elég idő.

4. Jodi Picoult
Megmondom őszintén nem hallottam még az írónőröl. De mivel rengeteg író és költő létezik a világon, illetve létezett, nem érzem olyan rosszul magam. Teljes neve: Jodi Lynn Picoult, született: 1966 május 19
Nagyon sok alkotása van, és szerintem még nem rakta le a tollát. Biztosan hozok majd tőle is értékelést.

5. Lakatos Levente
Az utolsó akiről írnék pár szót, egy magyar, fiatal férfi, aki az erotikus könyvekben van otthon. Neki még nincs olyan sok könyvve, de ha azt nézzük, hogy milyen rövid idő alatt sikerült teljesítenie, le a kalappal. Teljes neve: Lakatos Levente Csaba, született: 1986 február 11

Tehát összességében úgy gondolom, nem hiába van ezeknek az íróknak ennyi könyvük. Szeretik az olvasók az alkotásaikat, ezért is hoznak világra jobbnál-jobbakat. Ha tehetitek és érdekel valamelyik író titeket, akkor bátran tudom ajánlani őket.
Ti mit gondoltok róluk? Kit raktatok volna a top 5-be?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Martin Kay - Eastern 2. - Titkok útvesztője

  Sziasztok!   Nem tudom, hogy milyen viszonyban vagytok a „Könyvek szava” oldalammal, de azt tudnotok kell, hogy mostanában nem tudok ann...